Policisté kontrolují na Barum Rally rychlost, mezi hříšníky jasně vedou návštěvníci

Zlínská Barum Czech Rally v neděli vrcholí poslední etapou. I dnes budou policisté sledovat, zda se závodí jen na vyznačených tratích. Zatím to vypadá, že hříšníků je více mezi návštěvníky mezinárodní soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barum Rally 2013. Bezpečnost Barumrally pod drobnohledem

Barum Rally 2013. Bezpečnost Barumrally pod drobnohledem | Foto: Roman Verner | Zdroj: Český rozhlas

Boj s časem při přesunech mezi rychlostními zkouškami může svádět k přišlápnutí plynu. Na to si ale závodníci dávají raději pozor. Policejní kontrola je může připravit o víc než pozici na startu.

„Jsou to na přejezdech normální účastníci silničního provozu. To znamená, že se k nim chováme úplně stejně jako ke komukoliv jinému. Pokud překročil rychlost, dopustil se přestupku a ten přestupek bude vyřešen,“ říká na rušné křižovatce krajský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Přehrát

00:00 / 00:00

O výsledky policejních kontrol na Barum Rally se zajímal reportér Roman Verner

Jak ale dodává, atmosférou závodu se nechávají z devadesáti procent unést diváci. To se ostatně ukazuje po chvíli jízdy v policejním passatu.

Neoznačené policejní auto předjel na povolené sedmdesátce postarší řidič téměř stovkou. I pilot závodního stroje by odjížděl lehčí o tisícikorunu. Tomu se ale snaží soutěžní jezdci vyhnout, ujišťuje sympatická blondýnka v nehořlavé kombinéze Martina Daňhelová.

„Já myslím, že není problém udržet se na uzdě. Spíš je problém v tom, že my máme áčkový speciál a tam prostě nevíme, kolik jedeme. Takže jenom podle kvaltu odhaduju, kolik tak asi bychom měli mít. Ale určitě se snažíme dodržovat rychlost. Slyšela jsem, že občas takoví nažhavení závodníci jsou, který se neudrží, ale myslím si, že většinou je to všechno bez problémů.“

Nejvážnější prohřešky totiž mohou pro posádku skončit špatně. „Pokud to překročí určitou toleranci, co se týká rychlosti, tak nám to policie nahlásí a může i dokonce hrozit vyloučení ze závodu,“ dodává mluvčí soutěže Roman Ordlet.

Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme