Snowboardistka Samková vedla o prázdninách jezdecký tábor pro děti

Většina dětí se určitě vrátila z letních táborů s neobyčejnými zážitky, ale jen pár z nich mělo za vedoucí olympijskou vítězku. Zlatá medailistka ze Soči, snowboardistka Eva Samková, má totiž ráda koně, a tak byla dvakrát jako vedoucí na jezdeckých táborech ve Strážném v Krkonoších.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Musela jsem počkat, až mi bude osmnáct. Ale na koně chodím už dlouho, tuším, že od čtvrté, nebo páté třídy. Na táborech s koňmi vypomáhám každý rok, ale až letos jsem si vzala dva tábory jako oficiální vedoucí,“ vysvětluje Eva Samková, jejíž svěřence překvapilo, kdože jim to pomáhá do sedla.

„Pořád se mě ptaly, jestli jsem opravdu Eva Samková. Trávím s nimi celý týden skoro celý týden, děti byly super. Většinou šlo o menší děti, které jsou poslušné. Tím, že nás ještě moc neznají, tak mají respekt. Navíc byly šikovné,“ podotýká Samková.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Evou Samkovou si o vedení táboru povídal Martin Charvát

I s těmi hodnými ale měla česká snowboardistka dost práce, třeba je po ránu vytáhnout z postele.

„Člověk je vlastně musí probudit. Když jezdí dvakrát denně, tak mají program dost zaplněný. Těm, co jezdí jen jednou, se vymýšlí ještě odpolední program. Dáváme jim i nějakou práci, která ke koním patří, občas něco zametou a podobně,“ prozrazuje.

Strážné v Krkonoších si nevybrala náhodou, sama tam má ustájeného svého poníka Pepina, kterého teď převáží do Záryb u Kostelce nad Labem, aby to k němu měla z Prahy blíž a ještě se s ním před začátkem sezony viděla.

„Už se na něj těším, dlouho jsem ho neviděla, skoro měsíc. Měl jsem totiž letní soustředění. Snad se na mě Pepin také těší,“ usmívá se Samková, která si koně užije jen chvilku.

Už příští týden totiž odjíždí na první soustředění na ledovec.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme