Berdych postoupil do osmifinále US Open, Šafářová ve čtvrtfinále vypadla

Tenista Tomáš Berdych celkem hladce postoupil do osmifinále US Open. Ve třetím kole si po setech 6:3, 6:2 a 6:4 poradil s Rusem Gabašvilim. Berdychovým soupeřem bude v osmifinále Rakušan Dominic Thiem, který porazil Španěla Feliciana Lópeze také hladce 6:4, 6:2, 6:3. Lucie Šafářové prohrála v osmifinále s Číňankou Peng.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na US Open

Tomáš Berdych na US Open | Zdroj: Reuters

Český reprezentant se nenechal rozhodit dešťovou přestávkou, ani nepravidelným rytmem soupeře.

„Déšť je vždycky nepříjemné zdržení, jinak to bylo dobré. Člověk ne úplně chytne nějaký super rytmus, ale i takové jsou zápasy, takže o to jsem radši, že se mi to takhle povedlo zvládnout ve třech setech. Neztratit si zbytečně podání, i když on nějaké šance měl a zvládnout to. O to je to vzácnější. Člověk zase pošetřil nějakou sílu a jede se dál,“ řekl Berdych.

Soupeřkou Lucie Šafářové v osmifinále US Open byla Číňanka Peng. Ta nakonec českou tenistku porazila 6:3 a 6:4.

„Samozřejmě, že jsem teď smutná. Cítila jsem šanci a určitě jsem chtěla jít do čtvrtfinále. Na druhou stranu ale musím říct, že jsem tu odehrála tři super zápasy a ještě mě čeká celá Asie. Myslím si, že dosavadní US Open je zatím nejlepší a třeba si to budu moci v příštích letech vylepšit," uvedla po zápase Šafářová.

Jaroslav Plašil, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme