S odchodem z Chelsea nepočítám, ale nemůžu nic vyloučit, říká brankář Čech

S koncem prázdnin končí v profesionálním fotbale přestupní termín. Dnes naposledy mohou fotbalisté měnit klubový dres a pro největší českou hvězdu posledních let je to žhavé téma. Brankář Petr Čech začal sezonu v Chelsea jen na lavičce náhradníků, proto není vyloučeno, že na poslední chvíli změní angažmá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petr Čech na srazu fotbalové reprezentace před přípravným zápasem s USA a utkáním kvalifikace na mistrovství Evropy s Nizozemskem

Brankář Petr Čech na srazu fotbalové reprezentace před přípravným zápasem s USA a utkáním kvalifikace na mistrovství Evropy s Nizozemskem | Zdroj: ČTK

„Tým si vždy vybírá trenér, dělám všechno pro to, aby viděl, že jsem připravený a že chci hrát,“ nechal se slyšet Čech na reprezentačním srazu před dvojtukáním s USA a Nizozemskem.

Nejen přítomní novináři, ale také fanoušci by rádi znali odpověď na otázku, zda zůstane v Chelsea, nebo londýnský klub po deseti letech opustí. Jednoznačné ano, nebo ne od Čecha ale neuslyšíte.

Přehrát

00:00 / 00:00

O budoucnost Petra Čecha v Chelsea se zajímal Miroslav Bureš

Dvaatřicetiletý gólman ztratil v létě desetiletou neotřesitelnou pozici jedničky a poměrně otevřeně naznačil, že to od trenéra Josého Mourinha necítil jako úplně férové.

„Otázkou je, jestli mám opravdu šanci o místo bojovat, to ví jen sám kouč. Věřím, že všichni v týmu máme šanci o svůj post zabojovat. Na začátku sezony tomu tak nebylo, v průběhu se to snad změní,“ doufá Čech.

Plzeňský rodák na začátku léta urychlil léčbu po operaci ramena, dal se velice rychle dohromady, aby stihl start letní přípravy. Říká, že víc udělat nemohl, je připraven perfektně. A štve ho, že nedostal šanci v soutěžním zápase.

Posazení Čecha na lavičku Chelsea je logickým rozhodnutím, píší britská média

Číst článek

Cítí křivdu, ale nevzdává se. Dokonce ani nepotvrdil informace o tom, že v předešlých týdnech jednal o přestupu do jiného klubu.

„Nevím, jestli bylo vy hře nějaké hostování nebo přestup. Spekulací je spousta, až bude na stole ležet konkrétní nabídka, tak o tom budu mluvit,“ odmítá spekulace.

Spousta přestupů se na poslední chvíli uskuteční

Dnes o půlnoci přestupní termín končí. Čech je teď v Praze, což ale neznamená, že by se jeho odchod ze Stamford Bridge nemohl uskutečnit.

„Nad tím jsem nepřemýšlel, ale asi to možné je. Dneska je poslední přestupový den a všichni jsou někde jinde na národních týmech a spousta přestupů se podle mě udělá. Abych řekl pravdu, s ničím nepočítám, ale zase nemůžu nic vyloučit. Třeba přijde během dne taková nabídka, která se nedá odmítnout,“ přemítá zkušený brankář.

Čech by se nejraději znovu vrátil do branky Chelsea, ale není vyloučena ani možnost, že přestoupí. „Ve fotbale se nikdy nedá nic říct na sto procent,“ uzavřel Čech.

Jasno bude dnes o půlnoci.

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Miroslav Bureš, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme