Nemocnice v Karlových Varech zlepšila komfort na dvou odděleních

1. září 2014

Devět nově opravených pokojů s plně vybaveným sociálním zázemím začne v tomto týdnu sloužit pacientům chirurgie a gynekologicko - porodnického oddělení karlovarské nemocnice. Stavebníci také vyměnili všechna okna na jižní a východní straně pavilonu B.

Akci financoval Karlovarský kraj třemi miliony korun. Práce probíhaly v letních měsících tohoto roku.

„Chtěli jsme co nejméně zatížit běžný chod nemocnice a nekomplikovat pacientům jejich pobyt v nemocnici. Stavební akce byla proto velmi časově náročná, během čtyř týdnů se nejen měnila okna a budovaly koupelny, ale bylo nutné nově provést veškeré elektroinstalace na pokojích a rozvody kyslíku,“ popsal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Havel.

Součástí prací byla také výměna podlahových krytin a výmalba prostor na obou odděleních. „Chirurgické oddělení má kvalitní tým, dobré vybavení a chyběl nám komfort pro pacienty. Ten už jim nyní můžeme nabídnout,“ uvedl primář chirurgického oddělení karlovarské nemocnice Pavel Novotný.

Čtěte také

Rychlost oprav a nové příjemné prostředí ocenil také primář gynekologicko - porodnického oddělení Tomáš Semerádt, podle nějž se v karlovarské porodnici v posledních letech provádí přes 800 porodů ročně.

Obnova karlovarské nemocnice tím rozhodně nekončí. „Jsou připraveny stavební úpravy v pavilonu C, kde je třeba vyměnit stoupací vedení zdravotechnických instalací. Práce se plánují na závěr roku, protože jsou náročné na odstávky dotčených zdravotnických provozů,“ dodal Martin Havel.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio