V hlavě medaile mám, přiznal před odjezdem na MS kajakář Hradilek

Aklimatizovat se a osahat si trať zářijového mistrovství světa vodních slalomářů pořádaného ve Spojených státech. Na to mají jednotliví čeští závodníci svůj vyzkoušený recept. A tak se reprezentace potká v kompletní sestavě až v dějišti šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vavřinec Hradilek

Vavřinec Hradilek | Zdroj: ČTK

Jako první se v sobotu vydala do zámoří Štěpánka Hilgertová, která tak chyběla na víkendovém mistrovství republiky na Lipně.

„Mistrovství republiky je vždy prestižní závod, ale těsně před mistrovstvím světa se motivace tluče s otazníkem, jestli raději nešetřit síly a zdraví. Nakonec jsem se rozhodla odletět do Ameriky dřív,“ uvedla dvojnásobná olympijská vítězka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými kajakáři si před MS v USA povídal Aleš Procházka

Úřadující mistr světa v kategorii kajakářů Vavřinec Hradílek zamířil do Spojených států v pondělí. I přesto, že má za sebou dlouhou přestávku zaviněnou problémy s krční páteří, netváří se před vrcholem letošní sezony jako alibista. „V hlavě medaile samozřejmě mám,“ prozradil.

Zvláště když poslední závod Světového poháru i mistrovství republiky naznačily, že forma jde nahoru a že zranění se neozývá ani za sychravého počasí. „Už jsem to otestoval v Augsburgu, kde nebylo vůbec hezky a krk drží. Není proč ho šetřit,“ říká.

Na rozdíl od dalších českých slalomářů ovšem Hradílek zatím netuší, jak vypadá nově vybudovaná trať. „Viděl jsem nějaká videa, ale naživo to vypadá trošičku jinak. Hlavně pocit na vodě je úplně odlišný od toho, co lidé vypráví,“ dodává Hradilek.

Prskavcovi se kanál Deep Creek zamlouvá

Naopak Jiří Prskavec, Hradílkův parťák a stříbrný z loňského světového šampionátu v Praze-Troji, mohl před úterním odletem tvrdit, že dobře ví, do čeho jde.

„Dva roky jsem žil v Kanadě a do Ameriky jsem jezdil dost často. Letos jsem byl u kanálu Deep Creek poprvé a moc se mi líbí, myslím, že si to na něm užiju. Jedeme o týden dřív než tým, budeme mít asi čtyři tréninkové dny a pak se pojedeme na dva dny podívat do Washingtonu. Máme domluvenou prohlídku Bílého domu,“ těší se Prskavec.

Ostatní čeští slalomáři se vydají do dějiště světového šampionátu 8. září.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme