Hendikepovaného cyklistu Jiřího Ježka už probudili z umělého spánku

Cyklista Jiří Ježek už není v ohrožení života. Nejúspěšnější český paraolympionik se těžce zranil při pádu na mistrovství světa ve Spojených státech a ihned po závodě podstoupil operaci hrudního koše.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerstvě stříbrný cyklista Jiří Ježek

Čerstvě stříbrný cyklista Jiří Ježek | Foto: Tereza Jelínková

Sice ještě nemůže mluvit, ale i tak mu ale dělají radost podpůrné zprávy z domova. Dnes ho podle reprezentačního trenéra Viktora Zapletala čeká navíc za oceánem další operace.

„Jirku probudili z umělého spánku a odpojili ho od plicního ventilátoru. To znamená, že už dýchá sám a měl by jít na další operaci,“ popisuje stav Jiřího Ježka reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jirku probudili z umělého spánku a dýchá sám, ale čeká ho další operace, popsal stav českého reprezentanta trenér Zapletal

„Jirka má sice velké bolesti, ale záměrně ho probudili a nedostává ani žádná další sedativa, protože mu musí udělat další operaci,“ dodává Zapletal.

Jiří Ježek je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie, už šestkrát vyhrál mistrovství světa a letos počtvrté Světový pohár. Po těžkém pádu na mistrovství světa v americkém Greenville mu lékaři museli odstranit dvě rozdrcená žebra a nahradit je implantáty. Navíc museli přišít amputovaný prsní sval. Teď ho čeká ještě operace zlomené pažní kosti.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme