Jako o tělocvičnách snů mluví žáci a učitelé poděbradské ZŠ Václava Havla o novém zázemí

Skoro dva roky byla Základní škola Václava Havla v Poděbradech bez tělocvičny. Teď se učitelé a děti dočkali. Čekají na ně hned dvě, jedny z nejmodernějších v republice.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová tělocvična Základní školy v Sadské

Nová tělocvična Základní školy v Sadské | Foto: Pavel Pavlas

Původní tělocvičny už delší dobu nevyhovovaly moderním trendům. Škola je v provozu 35 let a za tu dobu se do jejího sportovního zázemí investovalo jen minimálně. A to je i hlavní důvod, proč se vedení školy podařilo po letech konečně prosadit kompletní rekonstrukci dvou tělocvičen.

Z původních tělocvičen zůstala jen ocelová konstrukce. Zcela nový je zateplený plášť s fasádou.

Školnímu sportovišti sice chybí okna, ale o vzduch se tady stará moderní technické zařízení, které umožňuje větrat a zároveň do tělocvičen pustit teplý vzduch, aby dětem zejména v zimních měsících nebylo chladno.

Tělocvičny se mohou pochlubit i dalšími technickými vymoženostmi. Třeba speciální palubovou a navíc vyhřívanou podlahou. Větší z tělocvičen je vybavena mimo jiné digitální výsledkovou tabulí s časomírou. Nechybí moderní ozvučení, protihlukové podhledy nebo přístavba s moderním gymnastickým zázemím.

Rekonstrukce stála poděbradskou radnici 20 milionů korun.

Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme