Dlouhá objížďka čeká na řidiče u Lipníka nad Bečvou, přestavuje se nebezpečná křižovatka

Stavba okružní křižovatky Na Horecku v Lipníku nad Bečvou postoupila do poslední třetiny. Řidičům přinesla další omezení. Práce na novém kruhovém objezdu na obchvatu města totiž zcela uzavřely komunikaci ve směru na Dolní Újezd a dále na Olomouc. Kdo nemá dálniční známku, musí počítat vůbec s nejdelší objížďkou od začátku stavby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový kruhový objezd v Karlových Varech - Staré Roli

Nový kruhový objezd v Karlových Varech - Staré Roli | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Po průsečné křižovatce na Horecku se už pomalu nenajde ani stopa. Naopak se v místě objevily nové obrubníky a rýsuje se trasa nového kruhového objezdu. Teď je stavba ve fázi, která si vyžádala nejdelší objízdnou trasu.

Řidiči, kteří míří po staré silnici na Olomouc, musí jet buď přes Bohuslávky, nebo Osek nad Bečvou. V obou směrech objízdná trasa představuje několikakilometrovou zajížďku. Místní jsou naštěstí trpěliví, mimo jiné i proto, že na přestavbu nebezpečné křižovatky čekali několik let.

„Je nejvyšší čas, aby to udělali. Je to dost nepřehledné a řidiči jsou neukáznění,“ myslí si jeden z místních. „Máme to tu složitější, není to nic příjemného. Věříme, že to do měsíce skončí a bude klid,“ přeje si další.

Na dostavbu kruhového objezdu si řidiči budou muset počkat do října. Nová komunikace na obchvatu města bude mít podle šéfa Ředitelství silnic a dálnic v Olomouci Martina Smolky standardní parametry:

„Vnější poloměr křižovatky je 25 metrů, šířka jízdního pásu je 6 metrů, navíc je rozšířen dvoumetrový pás pro průjezd nadrozměrných nákladů.“

V každém případě bude bezpečnější než původní křižovatka, která se léta řadila k nejnebezpečnějším úsekům silničního provozu v kraji i republice.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme