Buggyra zažila víkend snů v Mostě, doma byla nejlepší

3. září 2014

Více než statečně se v letošním ročníku evropského šampionátu tahačů pere s tovární přesilou MANů roudnická stáj Buggyra. Její dva jezdci Adam Lacko a David Vršecký v celkovém pořadí dotírají na medailové pozice, které stejně jako v předchozích letech obsazují právě nadupané kamiony od MANu.

Buggyře se vyplácí sázka na dva české piloty. Ještě loni velcí rivalové Vršecký s Lackem narušují nadvládu MANů. "Je to konkurence, ale spoluhráč. Nejsme jak ve formuli 1, že se budeme sestřelovat. Snažíme se z toho vyčerpat maximum, bojujeme spolu," řekl Adam Lacko.

A také dlouholetá hvězda Buggyry Vršecký si přínos nového parťáka pochvaluje. "Výborný, jsou najednou dvě želízka v ohni. Když to nevyjde jednomu, vyjde to druhému. Pro oba je to i klidnější závodění," uvedl David Vršecký.

Dva vyrovnaní jezdci v jednom týmu, to je obrovská výhoda. "Ať už, že si můžou pohlídat stopu na dráze, nebo v kontrole dat. To je super. Navíc kluci si sedli, spirit v týmu je vynikající. I když se kolikrát nedaří, tým drží při sobě," pochvaluje si manažer roudnické stáje Jan Kalivoda.

Po fantastickém víkendu v Mostě, ve které oba čeští piloti nasbírali nejvíc bodů ze všech, zůstala Buggyra druhá v průběžném pořadí týmů. "Jsem spokojený, od začátku sezóny se mi daří. I týmu a Davidovi. Jsem čtvrtý a snažím se probojovat na třetí místo, to by bylo super," naznačil plány Adam Lacko.

Zatímco Vršecký už je ze hry o stupně vítězů zřejmě venku, jeho kolega na ně podle něj ještě může zaútočit. "Adam nějakou šanci má, ale řekněme si upřímně, že MANy jsou fakt rychlý," uvedl Vršecký.

Do konce letošního ročníku evropského poháru tahačů zbývají odjet tři závodní víkendy. Ten další je za necelé tři týdny v belgickém Zolderu.

autor: dak
Spustit audio