V Cholticích nacvičovali hasiči, hudební klub v zámeckém parku pohltily plameny

Součástí požáru v uzavřené budově je oheň, kouř, panika a strach. Na diskotéce v Cholticích u Pardubic, kde se v tu dobu bavilo přes sto lidí, začalo v noci hořet. Šlo ale pouze o hasičské cvičení, které mělo prohloubit schopnosti jednotek požární ochrany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči nacvičovali v Cholticích u Pardubic zásah při požáru hudebního klubu

Hasiči nacvičovali v Cholticích u Pardubic zásah při požáru hudebního klubu | Foto: HZS Pardubického kraje

Diskžokej vyhlásil, že v sále hoří. Přestože všechny vyzval, aby zachovali klid, strhla se panika.

Sto dvacet lidí se najednou snažilo dostat k východu. Hasiči dorazili k požáru za 16 minut. Mezi nimi byl i Pavel Vavrouš.

„Tohle je první jednotka, která provádí průzkum. Měla by dorazit i další jednotka, která je vybavena termokamerou,“ popsal Vavrouš.

Na místo se nakonec sjelo celkem dvanáct požárních jednotek. V rámci podmínek cvičení vznikl požár od elektrického zkratu pod pódiem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hasiči nacvičovali v Cholticích u Pardubic zásah při požáru hudebního klubu. Na místě natáčela redaktorka Naďa Kubínková.

V budově navíc nebylo instalováno žádné protipožární zařízení a v sále došlo k výpadku elektřiny.

Část lidí museli hasiči co nejrychleji dostat z budovy. Další likvidovali požár a ochlazovali střechu, aby nedošlo k rozšíření požáru na střechu zámku. Hasiči také použili přetlakovou ventilaci k odvětrání zakouřených prostor.

Nejhorší je nadýchat se jedovatého kouře, upozorňuje Vendula Horáková z pardubického hasičského záchranného sboru: „Stačí se třikrát nadechnout a udusíte se.“

„Poděkování patří dobrovolníkům, kteří se ocitli v roli figurantů, a provozovateli diskotéky, který umožnil cvičení provést,“ uzavřel velitel zásahu Ladislav Dufek.

Naďa Kubínková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme