V kauze Pandur svědčil slovenský lobbista Miroslav Výboh. Korupci odmítl

Slovenský lobbista Miroslav Výboh odmítl korupci v kauze Pandur. U Městského soudu v Praze tak svědčil ve prospěch obžalovaného Marka Dalíka, kterému hrozí až desetiletý trest.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský lobbista Miroslav Výboh vypovídal u soudu v kauze Pandur. Městský soud v Praze, 4. 9. 2014

Slovenský lobbista Miroslav Výboh vypovídal u soudu v kauze Pandur. Městský soud v Praze, 4. 9. 2014 | Zdroj: ČTK

Miroslav Výboh byl před sedmi lety přímo účastníkem schůzky, kde si podle obžaloby řekl bývalý poradce expremiéra Mirka Topolánka Marek Dalík o půl miliardy korun.

Výboh tam zastupoval izraelskou zbrojovku, která spolupracovala s rakouskou firmou Steyer.

Podle slovenského lobbisty se Dalík zapojoval do rozhovorů v pražské restauraci minimálně. Žádost o úplatek prý Výboh neslyšel a ani si takovou situaci nedovede představit.

U soudu vypovídal i exministr obrany Vondra

U soudu dnes vypovídal také bývalý ministr obrany Alexandr Vondra. Právě jeho upozornil bývalý generální tajemník NATO George Robertson na zvláštní okolnosti při vyjednávání zakázky.

Robertson Alexandra Vondru kontaktoval na přelomu roků 2007 a 2008, kdy byl Vondra místopředsedou vlády pro evropské záležitosti. O armádní zakázce spolu mluvili o telefonu. George Robertson mu říkal o nekorektním jednání, které ale blíž nevysvětlil.

„Tehdy si stěžoval na to, co on tehdy nazval možné nekorektní jednání. Ptal jsem se ho, co tím myslí, on to do detailů nespecifikoval,“ uvedl u soudu Vondra.

kap, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme