Policie obvinila ze smrti těhotné pacientky z Orlové zdravotní sestru

Policie obvinila zdravotní sestru z Orlové na Karvinsku ze smrti 32leté těhotné ženy. Uvedla to Česká televize. Sestra zřejmě nedopatřením podala budoucí matce místo neškodné glukózy jedovatou směs kafru a fenolu. Žena později zemřela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie, policejní auto (ilustrační foto)

Policie, policejní auto (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Pacientka v šestém měsíci těhotenství přišla na běžný diabetologický test. Došlo ale pravděpodobně k záměně a žena vypila místo glukózy takzvaný Chlumský roztok. Používá se například jako dezinfekce.

Přestože personál ambulance na záměnu přišel, tak hlídka už našla ženu doma v bezvědomí. Později zemřela.

Ve stejné ambulanci testem prošla i paní Vlasta. „Bylo vždy v kompetenci sestřičky, aby roztok namíchala do kelímku a podala pacientce,“ potvrzuje paní Vlasta.

Důchodkyně Jarmila je sousedkou zemřelé a rodinu oběti dobře znala. „Proč si paní doktorka bere do práce důchodkyni? Proč si nevezme mladou sestru?“ ptá se paní Jarmila.

Policisté od začátku vyšetřují případ jako usmrcení z nedbalosti. Dnes podle informací České televize obvinili zdravotní sestru. Viníkovi hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

Andrea Brtníková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme