Ostravské Divadlo Petra Bezruče zahájí sezonu bez Tomáše Dastlíka a Terezy Vilišové

S výrazně hubenějším souborem vstoupí do nové sezóny ostravské Divadlo Petra Bezruče. Scénu opustili čtyři oblíbení herci. Mimo jiné i Tomáš Dastlík a cenami ověnčená Tereza Vilišová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Vilišová v představení Můj romantický příběh

Tereza Vilišová v představení Můj romantický příběh | Foto: Divadlo Petra Bezruče

Tomáš Dastlík byl v ostravském divadle už deset let a k jeho nejvýraznějším rolím patřily především Macbeth, Cyrano a Evžen Oněgin.

Tereza Vilišová strávila v Divadle Petra Bezruče o jeden rok méně. Získala Cenu Alfreda Radoka a Cenu Thálie za roli Amy v inscenaci Můj romantický příběh.

Zatím je nahradili dva mladí absolventi, další posily divadlo stále hledá. Příprava sezóny tak byla o něco náročnější. Obměněný soubor, má ale i svá pozitiva.

„Je potřeba hledat nové způsoby souhry, nové spoluhráče. Ale vlastně se na to hledání těšíme. Ztráta přinesla nové možnosti a nové příležitosti. Je tady úplně nový prostor, kam se můžeme vydávat,“ vysvětlil umělecký šéf Štěpán Pácl.

Sezónu ‚Ztrát a nálezů‘ zahájí Divadlo Petra Bezruče slavnostním večerem 9. září, kdy vyhlásí i anketu o nejoblíbenější herce.

Kateřina Daňková, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme