V Ostravě-Vítkovicích mají nový areál pro in-line bruslení. Ve vyloučené lokalitě

Závodní dráhy i více než kilometr dlouhý okruh od soboty nabídne nový sportovní areál v Ostravě, který je zaměřený speciálně na bruslaře. Je největší ve střední Evropě a jeho vybudování přišlo na více než 40 milionů korun. Ráj pro bruslaře přitom vyrostl v zanedbané části města, kde žijí sociálně nepřizpůsobiví. Mnozí obyvatelé Ostravy tak mají obavy, jak dlouho areál rájem pro bruslaře zůstane.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový areál pro in-line bruslaře v Ostravě

Nový areál pro in-line bruslaře v Ostravě | Zdroj: ČTK

„Mají 200metrový okruh se závodním povrchem a klopenými zatáčkami,“ ukazuje Pavel Ehler z městské společnosti Sareza, která se bude o areál starat. Dohlíží na dokončování posledních detailů, už v sobotu odpoledne se tam totiž pojedou první závody.

Modrá dráha s klopenými zatáčkami bude jen pro zkušené. „Měli by se tam pohybovat pouze zdatní bruslaři. Neměli by tam mít přístup ti, co se učí – pro ně je určen 400metrový okruh kolem,“ vysvětluje Ehler.

Nejdelší dráha má 1,2 kilometru a vybíhá ven z oploceného areálu. „Jedete po asfaltové cestě, která vás vede kolem lesa a zase zpět, objedete si celý okruh a jste zpátky u vstupu,“ říká Pavel Ehler.

Nový areál pro in-line bruslaře v Ostravě | Foto: ČTK

Nový bruslařský areál ještě není otevřený, ale už láká první bruslaře. „Když se podíváte okolo – komíny, Vítkovice, sběrna šrotu… Ale tak zase lepší než nic, aspoň něco že tu udělali pro Ostravu,“ hodnotí jedna z prvních bruslařek.

Areál se nachází v Ostravě-Vítkovicích, a to v části, která patří k tzv. vyloučeným lokalitám. Řada lidí má proto obavy, jak dlouho areál vydrží nezničený.

„Je tu hodně nepřizpůsobivých, rozkradou to a zničí,“ obává se starší muž. Město ale ujišťuje, že areál pohlídá správce a kamery. Areál bude otevřený denně a zdarma.

Iva Havlíčková, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme