Dělník zraněný při pádu mostu ve Vilémově je stále v kritickém stavu

Stav těžce zraněného dělníka, kterého hasiči vyprostili po pádu mostu ve Vilémově, je stále kritický. Lékaři ho proto i nadále udržují v umělém spánku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zřícený most ve Vilémově na Havlíčkobrodsku

Zřícený most ve Vilémově na Havlíčkobrodsku | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

„Pacient je dále udržován v umělém spánku. Proti ránu se zdá, že stav je mírně lepší, respektive prognóza se zdá mírně lepší,“ upřesnil Zdeněk Tušl z Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Zatím se podle něj u pacienta neprojevují známky crush syndromu (tj. komplex poruch, které v těle vznikají dlouhodobým stlačením měkkých tkání). „V tuto chvíli je stále ještě v ohrožení života, veškerá poranění jsou poměrně vážná,“ dodal Tušl.

Hasiči ze sutin vyprostili i dalšího zraněného. Toho ale po ošetření v havlíčkobrodské nemocnici lékaři pustili domů. Čtyři lidé při pádu mostu ve Vilémově zahynuli.

Ze sutin mostu ve Vilémově byli vyproštěni čtyři mrtví dělníci | Foto: ČTK

Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme