Ve Znojmě má premiéru seriál Kolo pro život a hned s rekordní účastí

Ve Znojmě se v sobotu uskuteční 1. ročník Znojmo Burčák Tour Kooperativy, která je zařazena do seriálu Kolo pro život České spořitelny. Už při premiéře se akce může pochlubit rekordní účastí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolo pro život - start fitness jízdy

Kolo pro život - start fitness jízdy | Foto: Šárka Sudová

„Koná se na jihu Moravy v krásném prostředí nádherné vinice a zajímavá je také tím, že probíhá v období, kdy už teče burčák. Radujeme se, že se něco urodilo a na oslavu toho si zazávodíme, pak si přátelsky posedíme.“

Charakteristika a svým způsobem i filosofie Znojmo Burčák Tour Kooperativy, jak je právě objasnil ředitel závodu Miroslav Kučera, mezi cyklisty zabrala. A nevídaným způsobem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na prvním místě je cyklistika a pak společenská záležitost, upozorňuje ředitel závodu Miroslav Kučera

Ač jde o první ročník a zákonitě tak i o nováčka v seriálu Kolo pro život České spořitelny, do Znojma se v sobotu dopoledne chystá podle přihlášek už zhruba 1700 jezdců. Ano jezdců. Ač s burčákem v názvu jde totiž v prvé řadě o sportovní podnik.

„Na prvním místě je cyklistika a pak společenská záležitost. Děláme všechno pro to, aby lidi odjeli s pocitem, že nepromarnili víkend a rádi se sem vrátí.“

Oblíbený burčák si tedy účastníci Znojmo Burčák Tour Kooperativy dopřejí až po dojezdu, ovšem nemálo z nás se rádo skleničkou vínka či pivem posilní i během jízdy.

S přesvědčením, že to organismu pomáhá. Souhlasí s tímto rozšířeným názorem Jan Hnízdil, známý lékař pohybující se dlouhá léta ve sportovním prostředí?

„Záleží na individuální snášenlivosti. Pokud člověk není zvyklý pít alkohol, tak sklenička vína může vyvolat různé reakce a naopak. Univerzální doporučení tady neexistuje, každý musí podle chuti, zkušenosti a rozumu. Ale bacha na policii.“

Jinými slovy - i v sobotu na jihu Moravy skleničku burčáku rozhodně až po závodech. Pořadatelé jsou si přitom jisti, že u jedné nezůstanete.

Miroslav Augustin, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme