Minisérie Olive Kitteridgeová válcuje filmy na festivalu v Benátkách

Filmový festival v Benátkách bude brzy znát svého vítěze. Většina soutěžních snímků se už představila a jméno filmaře, který si domů odveze hlavní cenu - Zlatého lva - oznámí porota zítra. Během necelých dvou týdnů se v Benátkách předvedlo na 55 úplně nových filmů, jedním z nejúspěšnějších snímků je paradoxně čtyřdílné drama Olive Kitteridgeová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisérka Lisa Cholodenko (vpravo) s představitelkou hlavní ženské role Francis McDormand.

Režisérka Lisa Cholodenko (vpravo) s představitelkou hlavní ženské role Francis McDormand. | Zdroj: Reuters

Drama režisérky Lisy Cholodenko, která stála například za filmem Děcka jsou v pohodě nebo seriálem Odpočívej v pokoji, sleduje životy středoškolské učitelky a jejího manžela. V hlavních rolích vystupují Bill Murray a Francis McDormandová.

Seriál měl v Benátkách skutečně velké ohlasy. Organizátoři museli dokonce přidávat extra projekce a novináři se na ně doslova tlačili. Formát seriálu ale neodpovídá soutěžním podmínkám, takže Olive Kitteridgeová v hlavní soutěžní sekci není.

Přehrát

00:00 / 00:00

Minisérie Olive Kitteridgeová válcuje filmy na festivalu v Benátkách. Festival sleduje redaktorka Pavlína Nečásková

Není žádnou zvláštností, že se na filmovém festivalu představují kromě filmů i úspěšné série.

Tento televizní formát jde v posledních letech stále více do popředí a na seriálech se chtějí podílet i renomovaní filmoví tvůrci. Příkladem je třeba Lars von Trier, který do Benátek pomocí telemostu oznámil, že jeho příští počin bude seriál.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme