Brutální metody džihádistů z Islámského státu přebírají i egyptští Bojovníci Jeruzaléma

Radikálové z organizace Islámský stát šíří svůj vliv i do Egypta. Přihlásila se k nim tamní radikální skupina Ansár Bajt al-Mukdis neboli Bojovníci Jeruzaléma. Džihádisté ze Sinajského poloostrova od Islámského státu přebrali i metody boje, a to v poli i na internetu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bojovníci Jeruzalémských brigád, ozbrojeného křídla organizace Islámský džihád v ulicích Gazy při oslavách vítězství ve válce s Izraelem

Bojovníci Jeruzalémských brigád, ozbrojeného křídla organizace Islámský džihád v ulicích Gazy při oslavách vítězství ve válce s Izraelem | Foto: Štěpán Macháček | Zdroj: Český rozhlas

„Máme bojovníky připravené proti vám vést džihád. Muže, pro které smrt znamená to, co pro vás život," vyhrožovali Západu a Izraeli na nedávném internetovém videu členové skupiny Ansár Bajt al-Mukdis.

S prapory islámského státu v pozadí před kamerami oslepili a pak brutálně zavraždili čtyři Egypťany, které vinili ze špionáže pro Izrael.

Takzvaní Bojovníci Jeruzaléma od islamistů v Iráku a Sýrii kromě způsobu vraždění a jeho zveřejňování na internetu převzali také organizaci teroristických buněk.

Skupina je aktivní hlavně na Sinajském poloostrově. Její bojovníci tam za poslední dva roky zabili asi 100 egyptských vojáků a policistů.

kov, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme