Malajsie chce znovu prohledat oblast na Ukrajině, kam se zřítilo malajsijské letadlo

Další vyšetřovací tým, který má ohledat místo pádu boeingu malajsijských aerolinií, plánuje vyslat na východní Ukrajinu Malajsie. Experti mají hledat chybějící ostatky cestujících a menší úlomky stroje. Z bezmála 300 obětí se zatím podařilo identifikovat jen asi 180 osob.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky letadla Malajsijských aerolinií sestřeleného nad východní Ukrajinou

Trosky letadla Malajsijských aerolinií sestřeleného nad východní Ukrajinou | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Vyslání dalšího týmu na místo nehody boeingu by mělo podle malajsijského premiéra Najiba razaka vyšetřovatelům výrazně pomoci.

„Chceme se dostat na místo ještě, než začne zima. Potřebujeme nejméně několik týdnů. Společně s Austrálií, Nizozemskem a dalšími zeměmi chceme celou oblast pročesat kousek po kousku. Je to ale velmi rozsáhlé území,“ uvedl.

Předběžnou zprávu o pádu malajsijského letadla na Ukrajině mají nizozemští experti zveřejnit už v úterý. Jednou z hlavních vyšetřovacích verzí je sestřelení letounu proruskými separatisty.

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme