Cyklista Ježek se po hrozivém pádu zázračně uzdravuje

Zdravotní stav handicapovaného cyklisty Jiřího Ježka, který se před necelým týdnem vážně zranil při pádu na mistrovství světa, se po dvou prodělaných operacích výrazně zlepšil. Doktoři jej tak mohli přesunout už na rehabilitační oddělení v Greenville.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Jiří Ježek se vzkazem díků za podporu

Cyklista Jiří Ježek se vzkazem díků za podporu | Foto: Facebook Jiřího Ježka

Zároveň ale museli lékaři Ježkovi odebrat část plíce, kterou mu protrhla dvě zlomená žebra. „Ještě pořád nechci křičet hurá, protože je to jen šest dní po první operaci a čtyři dny po druhé,“ mírní optimismus vedoucí reprezentačního týmu paralympiků Jaroslava Krakovičová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Česka se Ježek vrátí nejdříve za 10 dní, říká Jaroslava Krakovičová

Teprve až při druhé operace se totiž lékaři zabývali zlomenou rukou Ježka, která ho neohrožovala na životě. „I podle lékařů, kteří skoro nevěří tomu rychlému uzdravování, tak se jeho stav ze dne na den lepší,“ říká Krakovičová.

Nejúspěšnější paralympijský cyklista historie už přes Facebook poděkoval za podporu a optimisticky dodal, že situaci zvládne.

„Pomalu by měl začít dělat nějaká dechová cvičení. Podle nejoptimističtější varianty by mohl být na konci příštího týdne převezen do České republiky,“ dodává Krakovičová.

Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme