Fotbalisté z Verneřic nastoupili proti dříve obávanému klubu Junior Roma z Děčína

Normální fotbal, hodnotili včera hráči okresní třetí třídy dospělých z Verneřic na Děčínsku. Jako první svedli zápas s týmem TJ Junior Roma, se kterým se ostatní družstva bála hrát a raději kontumačně prohrávala a platila pokuty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S fotbalem má freestyle fotbal společný jen míč (ilustrační foto)

S fotbalem má freestyle fotbal společný jen míč (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Tým Junior Roma měl totiž kvůli incidentu v minulosti pověst agresivních rváčů. Dlouhou dobu byl díky tomu první v tabulce fotbalové třetí třídy na Děčínsku bez toho, aby jeho hráči kopli do míče.

Jedním z týmů, který proti Junior Roma hrát nechce, je Tatran Rybniště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na fotbalovém utkání mezi Junior Roma a Verneřicemi natáčela Iva Zítková

„Začalo to už v roce 2011, když náš klub hrál s týmem Roma Děčín, jak se tehdy jmenovali – a došlo tady k potyčkám na hřišti. Hráči Roma Děčín byli hrozně sprostí, neurvalí, agresivní,“ vysvětluje hospodářka Tatranu, 70letá Jaroslava Fišerová.

„Vyústilo to v Děčíně, kdy hráči Roma Děčín napadli i rozhodčího a nějaké diváky, bylo to i soudně projednávané. Tak se naši rozhodli, že s nimi nebudou hrát,“ říká Fišerová. Podle ní se členové Tatranu radši složili a zaplatili pokutu.

Z původních členů zůstal jen brankář

„My nemáme v klubu žádné zabijáky ani nějaké rváče. Jsme normální fotbalisti jako ti stejní kluci,“ tvrdí trenér děčínského týmu Pavel Horváth.

„Hodně lidí nám nadává, že jsme Roma, že jsme jenom romský klub. To není pravda. My tam máme pět lidí od vás z majority, jsou to policisti a bez problémů,“ dodává Horváth.

Spousta lidí získala po incidentu ke klubu nedůvěru. Z původních členů týmu, kteří se poprali v Děčíně, už je v současném klubu podle Horvátha jen jeden.

„Jeden, v brance. Byli potrestaní. Myslím, že by neměli někoho trestat podruhé, potřetí. A ještě úplně jiný klub, který za to nemůže,“ myslí si trenér Junior Roma.

Bezproblémový zápas

Fotbalisté z Verneřic se na rozdíl od jiných týmů rozhodli proti Děčínu nastoupit. „Město Verneřice nás platí, platí rozhodčího, cesťáky. Finanční ztrátu by platilo město a to si nemůžeme jako fotbalisti dovolit,“ vysvětluje trenér Václav Maláč.

Po poločase hodnotil zápas s týmem Junior Roma jako bezproblémový. „Je to normální zápas, bez nějakých emocí, hraje se dobře,“ popisuje.

O normální fotbal ale úplně nešlo. Ukázalo to i gesto na konci zápasu. Tým Roma Junior prohrál 1:5. Ruce si s protihráči přesto podali, a to navíc symbolicky pod transparentem ‚Řekni ne rasismu‘.

mka, Iva Zítková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme