FN Brno spustila nový systém výběru lékařů mezi absolventy, roční adaptační program

Nový systém školení začínajících lékařů zahájila od září Fakultní nemocnice Brno. Připravila adaptační program pro vybrané absolventy lékařské fakulty. Ti dostali roční smlouvu a za tu dobu je odborníci seznámí detailně s chodem nemocnice, aktuálními trendy a jednotlivými pracovišti. Až poté se s nimi zařízení dohodne na další spolupráci a atestacích. Slibuje si tak kvalitnější zaměstnance.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fakultní nemocnice Brno

Fakultní nemocnice Brno | Foto: Zuzana Kopuletá | Zdroj: Český rozhlas

Do nového adaptačního programu se zapojilo jedenáct čerstvých absolventů medicíny. Rok se jim budou špičkoví pracovníci věnovat a zasvěcovat je do chodu nemocnice.

„Výhoda oproti tomu, kdy je lékař vlastně hozen do vody a musí se za pochodu učit informační systémy a organizaci a různé návaznosti v nemocnici, je ta, že tohle my bychom měli zvládnout, než nastoupíme na klinická oddělení,“ oceňuje systém Dita Krajtlová, která se do něj zapojuje.

„Takže pro nás to bude jednodušší a také to bude výhodnější pro naše kolegy, že už nebudou muset tolik nám toho vysvětlovat,“ dodává.

„Získáme ty informace najednou a potom už se budeme věnovat přímo zdravotnické stránce, pacientům,“ chválí si řízené zasvěcování také lékařka Miriam Malá.

V Bohunicích systém zkouší jako první fakultní nemocnice v republice. „Tento systém by měl být základem pro budoucí zaměstnávání lékařů, a to již všech,“ plánuje autor programu Ivo Rovný.

Martina Pelcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme