Policie odhalila drogový gang, který do Rakouska vyvážel pervitin za miliony korun

Pervitin - jedna z nejznámějších drog u nás. Nechvalně je ale Česko známé také za hranicemi jako země, odkud se pervitin často vyváží. Teď se ale policii podařilo vypátrat česko-rakouský drogový gang, který za uplynulé tři měsíce vyvezl z Teplicka do rakouského Lince 1,5 kilogramu pervitinu za čtyři miliony korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vietnamská tržnice na Moldavě - nalezený pervitin

Vietnamská tržnice na Moldavě - nalezený pervitin | Foto: Policie ČR

O případu dnes informovala rakouská policie za účasti ředitele české Národní protidrogové centrály Jakuba Frydrycha.

„Zhruba před třemi až čtyřmi měsíci se nám podařilo zdokumentovat trestnou činnost deseti osob, z nichž pět bylo z té produkčně-distribuční části na území České republiky, a těch zbylých pět se zabývalo organizací kurýrní přepravy pervitinu do Rakouska a následnou distribucí,“ řekl Frydrych.

„V tomto případě pervitin dovážený do Lince a okolí pocházel z velkokapacitních laboratoří, které obhospodařují kriminální skupiny, v nichž převažují občané Vietnamu.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie odhalila drogový gang, který do Rakouska vyvážel pervitin za miliony korun

Nedá se odhadnout, kolik podobných skupin u nás operuje na mezinárodní úrovni.

„Vše nasvědčuje tomu, že v Rakousku získává na oblibě pervitin jako takový. Vzhledem k frekvenci dovozu a pokrytí poptávky v konkrétních rakouských městech se však domníváme, že se jedná o více skupin fungujících na území České republiky ve spojení s rakouskými kriminálními skupinami,“ dodal Frydrych.

Metamfetamin (pervitin) | Foto: Český rozhlas

Helena Šulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme