Bývalý bankovní makléř Jérome Kerviel opustil věznici

Ne za mřížemi, ale v domácím vězení si bude odpykávat svůj trest bývalý makléř banky Société Générale Jérome Kerviel. Letos v květnu ho soud poslal na tři roky do vězení za ztrátu skoro 5 miliard eur, kterou bance způsobil. Ve věznici strávil ani ne půl roku. Jako domácí vězeň bude muset nosit elektronický náramek. Pod dohledem tak bude 24 hodin denně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jerom Kerviel čeká v italském městě Ventimiglia a těší se velké pozornosti novinářů

Jerom Kerviel čeká v italském městě Ventimiglia a těší se velké pozornosti novinářů | Zdroj: Reuters

Kerviel prohlásil, že je šťastný, že se může znovu setkat se svými přáteli, kteří spolu s ním vedli právní bitvu za jeho nevinu. Bude sice moci bydlet doma, ale stále bude pod dohledem. Na noze bude mít elektronické sledovací zařízení.

Toto řešení mu prý vyhovuje mnohem lépe než být sám v cele o devíti metrech čtverečních. Ve všední dny od půl deváté večer do sedmi do rána bude muset být doma, přes den ale může pracovat. Už má místo konzultanta v jedné počítačové firmě. O víkendech a svátcích si bude moci užívat svobody a opustit domácí vězení.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme