Registr řidičů a registr vozidel od 15. září už nenajdete ve Škodově paláci

8. září 2014

Vše kolem aut, řidičáků, přestupků a správních řízení od pondělí 15. září zařídíte už jen na Pankráci. Na toto téma jsme si v pořadu Třináctka Plus povídali s ředitelem Odboru dopravněsprávních činností Magistrátu hl. m. Prahy JUDr. Josefem Mihalíkem. Přestože by se vzhledem ke stěhování největšího odboru ze Škodova paláce na Jungmannově náměstí dalo předpokládat, že jeho šéf bude ve stresu, opak byl pravdou.

"Je dobře, že se stěhujeme, všichni nás ještě do čtvrtka najdou na staré adrese v centru, ale s omluvou - v pátek už musíme zavřít, abychom to stihli i přes víkend vše přesunout na Pankrác, do budovy mezi Kongresovým centrem a hotelem. Přesná nová adresa Odboru dopravněsprávních činností MHMP je Business Centrum Vyšehrad, Na Pankráci 17, Praha 4. Výhodou je hlavně možnost parkování, což v centru u Škodova paláce vůbec nebylo možné, a také pohodová krátká docházková vzdálenost z metra C Vyšehrad. Od 8. září na Pankráci už fungují podatelna a oddělení přestupkového a správního řízení, ale registr řidičů a vozidel až od pondělka 15. září," upřesňuje Josef Mihalík.

"Čtyři odloučená pracoviště registru vozidel zůstávají nadále na svých místech, a to na Jarově, ve Vysočanech a Stodůlkách a pak ještě dvě na Bohdalci, kde jedno z nich je pro hromadná podání," dodává ředitel Mihalík a také slibuje bezproblémové a rychlé odbavení u přepážek.

Pracovní doba registrů je doplněna o pátek, kdy bývalo dříve zavřeno. Nově bude od 7 do 11 hodin a kdyby to podle ředitele odboru nestačilo, úřední hodiny se prodlouží.

autor: Ivana Navrátilová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.