Milan Baroš a Stanislav Tecl přišli fandit na finále E.ON Junior Cupu

Uplynulý týden vyvrcholil v Třeboni 10. ročník E.ON Junior Cupu, určeného pro malé fotbalisty ročníku 2004 a mladší. Zapojilo se do něj celkem 222 týmů, tedy přes tři tisícovky hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš se synem

Milan Baroš se synem | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Pro středočeské týmy Neratovic a Kladna byla obrovským úspěchem už samotná účast ve finálovém turnaji, ale ani tam se v obrovské konkurenci neztratily.

„Velké kluby mají větší zázemí, tak asi budou favorité. Ale ukáže se i spousta šikovných kluků z vesnic, kterých si velké kluby můžou všimnout. To byl vlastně i můj případ,“ předpovídá Milan Baroš, který se na kluky přijel do Třeboně podívat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kluci rozvíjejí svůj talent, nesedí u počítače, ale lítají venku a hrají fotbal. To je důležité, říká Milan Baroš

Jeho slova pasovala přesně na středočeské týmy. V konkurenci Sparty, Slavie, Dukly, Bohemky, Baníku, Zbrojovky, Sigmy Olomouc a dalších věhlasných klubů se dokázaly prosadit jak Neratovice, tak Kladno. To dokonce před zraky Stanislava Tecla porazilo Viktorii Plzeň.

„Těm našim jsem říkal, že musí zabrat, a Kladeňákům, ať mě moc nezlobí, nebo si to s nimi vyřídím sám,“ nepřestal se smát se Stanislav Tecl, ani když jeho milovaná Viktorka skončila až za oběma středočeskými zástupci.

Neratovice dosáhly na výborné osmé místo a Kladnu jen o dva góly unikl postup do semifinále a nakonec skončilo šesté.

„Cením si nejenom výsledku, ale i přístupu hráčů, disciplinovanému výkonu, nadšení, nasazení a vyzdvihl bych i fotbalový projev, který byl podle mého názoru velmi, velmi kvalitní,“ pochvaluje si kladenský trenér Petr Němec.

Děti nesedí u počítače, ale lítají venku a hrají fotbal

Jestli si ale myslíte, že jeho nadšení sdíleli bez výhrady i samotní hráči, pak jste na omylu.

„Užil jsem si, ale chtěl jsem vyhrát. Porazili jsme Plzeň, Písek a všechny ty dobré týmy. Prohráli jsme jenom se Slavií, se Spartou a s Olomoucí. Ale šesté místo z 222 týmů je úspěch,“ říkal přece jen trochu smutně Matyáš Bartoš.

V sílu kladenského fotbalu ale věří, a pro příští ročník E.ON Junior Cupu předpovídá svým nástupcům ještě větší úspěch.

„Myslím si, že když my jsme byli šestý, tak oni uhrají první místo.“ Letos vyhrála už po čtvrté za sebou Sparta, i když největšího vítěze našel Milan Baroš.

„Rozvíjejí svůj talent, nesedí u počítače, ale lítají venku a hrají fotbal. To je důležité,“ uzavřel Baroš.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme