Start Memoriálu Luboše Tomíčka déšť nezrušil, jezdci si dráhu pochvalovali

Nechybělo mnoho a jezdci i fanoušci přišli o tradiční plochodrážní závod. Start již 46. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka ale nakonec nezastavil ani hustý déšť. Z vítězství se tak radoval nejen ruský plochodrážník Emil Sajfutdinov, ale hlavně pořadatelé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz závodu Emil Sajfutdinov si dráhu na pražské Markétě pochvaloval

Vítěz závodu Emil Sajfutdinov si dráhu na pražské Markétě pochvaloval | Zdroj: ČTK

Ještě hodinu a půl před startem závodu padal na dráhu stadionu na Markétě hustý déšť. Pořadatelé, mechanici i závodnici chodili zachmuřeně po depu a hledali na nebi alespoň náznak jasné oblohy.

Jednu chvíli to vypadalo, že se Memoriál Luboše Tomíčka poprvé v jeho historii nepojede. Po půl hodině ale déšť ustal a dráhu, kterou pořadatelé kvůli předpovědi počasí přes den vůbec nekropili, přívaly vody nepoznamenaly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle vítěze Memoriálu Luboše Tomíčka Emila Sajfutdinova byla dráha připravená perfektně

„Dráha byla perfektní. Od prostředku byla taková jednotvárná a záleželo hodně na startu, ale na ty podmínky byla výborná. Jsem rád, že se závod stihl odjet a že teď sedíme v suchu,“ oddechl si vítěz závodu Emil Sajfutdinov.

Déšť se totiž na stadion znovu začal snášet při posledním kole finálové jízdy a ve chvíli, kdy ruská hvězda odpovídala na dotazy novinářů, už byla venku doslova průtrž mračen.

O tom, že se déšť znovu vrátí, pořadatelé věděli dlouho dopředu a tak se snažili závod co nejvíce urychlit. Vynechali doprovodný program i úpravu dráhy mezi jízdami.

Memoriál Luboše Tomíčka ovládl ruský plochodrážník Sajfutdinov

Číst článek

„Myslím si, že by všechny závody měly takhle vypadat. Závodník nečeká na jízdy, pořád je v tempu,“ potěšilo čtvrtého v pořadí Václava Milíka.

Nejlepší z českých závodníků přitom málem na měkkou dráhu doplatil. Ve finále se mu motorka v zatáčce zvedla na zadní kolo a málem skončil v kotrmelcích.

„Na dráze, kde je hodně materiálu, vždy takhle blázním. Líbí se mi v tom jezdit, měl jsem namále, ale ustál jsem to. Aspoň se pobavili diváci,“ usmíval se Václav Milík.

Stupně vítězů 46. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka: vítěz Emil Sajfutdinov z Ruska (uprostřed), na druhém místě skončil Jurica Pavlic (vlevo) a třetí dojel Rafal Okoniewski z Polska | Foto: ČTK

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme