Dvě stě policistů kontroluje tržnici Lipový Dvůr v Aši. Několik prodejců zadrželi

Dvě stovky policistů obsadily tržnici Lipový Dvůr v Aši na Chebsku. Při největší razii v Karlovarském kraji za posledních 11 let kriminalisté kontrolují nejen na kamenné obchody a stánky, ale vůbec poprvé také auta bez registračních značek. Nelegální zboží je totiž často uschované právě v nich.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté kontrolují tržnici Lipový dvůr v Aši

Policisté kontrolují tržnici Lipový dvůr v Aši | Zdroj: ČTK

Razie začala přesně v 11 hodin. Trhovce překvapila, hned po příjezdu policistů se rozutekli, přesto jich kriminalisté 12 zadrželi.

Jak uvedl šéf krajské hospodářské kriminálky Jiří Vopálenský, soudce policistům povolil prohlídky asi stovky objektů a také 19 aut bez registračních značek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policejní razii na tržnici v Aši přihlížela i redaktorka ČRo Andrea Strohmaierová

„Máme podezření, že v těch vozidlech se nachází nelegální zboží a předpokládáme, že by se tam mohly nacházet i drogy,“ uvedl Vopálenský.

I když policejní pes některé vozy označil, drogy v nich zatím policisté nenašli, nelegální zboží však ano. Třeba tisíce cigaret – podle nápisů z Ruska či Ukrajiny.

Také ve stáncích policisté zabavovali – padělky oblečení, kabelek, obuvi či pirátská CD nebo DVD – a plných padělků bylo i několik tajných skrýší přímo za prodejními stánky. Zboží policisté sepisují a dávají do označených pytlů.

Tržnice Lipový Dvůr je rozsáhlý areál. Proto tam policisté zřejmě při kontrolách stráví dva dny.

Andrea Strohmaierová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme