Schumachera propustili z nemocnice v Lausanne. Dál se bude léčit doma

Bývalého šampiona formule 1 Michaela Schumachera propustili z nemocnice ve švýcarském Lausanne do domácího ošetřování. Oznámila to jeho manažerka Sabine Kehmová. Skutečný zdravotní stav Schumachera po prosincovém fatálním pádu na lyžích je však nadále nejasný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý jezdec Formule 1 Michael Schumacher

Bývalý jezdec Formule 1 Michael Schumacher | Zdroj: Reuters

„Michael Schumacher udělal v posledních týdnech a měsících pokroky odpovídající závažnosti zranění, ale stále je před ním dlouhá a složitá cesta,“ uvedla v prohlášení Kehmová.

Sedminásobný mistr světa formule 1 se zranil 29. prosince 2013 při pádu na lyžích v Méribelu. Po nárazu do kamene utrpěl těžký úraz hlavy s poraněním mozku. V nemocnici v Grenoblu podstoupil dvě operace.

Od počátku byl udržován v umělém spánku, od konce ledna ho začali lékaři z kómatu probouzet, ale až počátkem dubna prý začal vykazovat známky, že se vrací k vědomí. V červnu se pak přesunul na rehabilitační kliniku do Lausanne.

Michael Schumacher | Foto: Michal Jindra

ČTK, Český rozhlas, Jan Prokeš, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme