Orlová vyrazí do boje proti zlodějům kovů se speciálním vozíkem

Orlová přiostřuje v boji se zloději kovů. Strážníci si proti nim pořídili originální zbraň - přívěsný vozík. Budou s ním křižovat ulicemi města, a když zahlédnou podezřelé táhnoucí na dvoukoláku kusy železa, vše jim zabaví a naloží kovy i jejich vozítko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sběrné suroviny - hromada šrotu rozřezaná na kusy a připravená k odvozu do slévárny

Sběrné suroviny - hromada šrotu rozřezaná na kusy a připravená k odvozu do slévárny | Foto: Gabriela Hauptvogelová

„Jsou k vidění vozky, které někdo tlačí ke sběrně,“ říká důchodkyně Alena, která má se sběrači kovů zkušenosti. „Ze zadní cesty u hřbitova se ztrácely poklopy. Byla jsem upozorněná, že tam občas chybí poklop,“ dodává.

Proti zlodějům vyrazí strážníci do boje s novým přívěsným vozíkem. „Je určený výhradně pro tyto účely. Pokud osoba neprokáže, že se jedná o její kov a zjistíme, že byl zcizen, tak mu odejmeme náklad i prostředek, kterým ho převážel,“ prozrazuje zástupce ředitele městské policie Roman Galia.

Vozík je o něco delší a zhruba o deset centimetrů širší. „Vejde se na něj paleta, ale i dva dvoukolky standardních rozměrů,“ podotýká Galia.

Pořízení přívěsného vozíku přišlo orlovskou radnici na 20 tisíc korun. Do ulic má vyjet příští týden.

Andrea Brtníková, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme