Sokolovští ochotníci založili fond na pomoc lidem, jejichž léčbu nehradí pojišťovna

Herci sokolovského ochotnického Divadla bez zákulisí založili nadační fond s názvem Hrajeme o život. Chtějí získat peníze pro pacienty, kterým pojišťovny neproplácejí nákladná léčení. Myšlenka vznikla už na začátku letošního roku. Tehdy hráli ochotníci první benefiční představení, jímž chtěli vydělat na nákladnou a pojišťovnou nehrazenou léčbu svého nemocného kolegy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadelní opona (ilustrační foto)

Divadelní opona (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Pro podobné pacienty by měla nadace peníze sbírat.

„Rádi bychom se zaměřili na charitu v rámci onkologických onemocnění. Chceme se zaměřit na lidi, kteří se z jakéhokoli možného důvodu nedostali takzvaně do kolonky, kdy pojišťovna řekne: onemocnění je příliš vzácné, my ho nemáme v žádné tabulce, to znamená, nejsme schopní vás léčit,“ říká autor projektu Martin Volný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cíle nadace s názvem Hrajeme o život přiblížil autor projektu Martin Volný

„Chceme pomoci těm lidem, kteří nemají tu možnost a jsou odkázaní na milost či nemilost nějakého úředníka, nějakého razítka,“ dodal.

Peníze by měla nadace získat z prodeje triček či samolepek a samozřejmě z benefičních představení. To první ochotníci chystají na zahájení Sokolovské čurdy. Přehlídka amatérských souborů z celé České republiky se letos koná od pátku 26. do neděle 28. září.

Benefičními představení ve prospěch nadace se mohou zapojit i další divadelní soubory.

Pavla Sofilkaničová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme