Cyklista Kreuziger začal hlavní část své obhajoby proti nařčení z dopingu

Cyklista Roman Kreuziger je zvyklý trávit více než šest hodin denně v sedle kola a klidně i v závodním tempu. Stejně dlouho ale byl dnes před Rozhodčí komisí Českého olympijského výboru a vysvětloval, že nedopoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger míří na start olympijského závodu

Roman Kreuziger míří na start olympijského závodu | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

To totiž naznačuje Mezinárodní cyklistická unie, která mu kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu zakázala závodit. Navíc by mohl dostat i trest na delší dobu.

„Nikdo asi nečekal, že to bude takhle dlouhé. Senát měl hodně otázek, my je chtěli zodpovědět. Pak byly výslechy expertů a ty to hodně protáhly. Ale pevně věřím, že to pomůže senátu ujasnit si to, kvůli čemu tu jsme. A doufám, že to dobře dopadne,“ prohlásil Kreuziger po jednání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Romana Kreuzigera počkal Tomáš Kohout

„Já jsem byl hlavně přísedící. Pro mě to je náročné, že se to táhne od června 2013 a teď je září 2014,“ připomíná nejúspěšnější český cyklista v historii Tour de France co do celkového pořadí.

Teď žádné další výsledky nepřidá, je suspendovaný a může jen trénovat a čekat, jak skončí vleklý proces. „Není jednoduché trénovat a pak dát nějakou pauzu, a zase znovu začít,“ poukazuje na to, že se připravoval nejprve na Tour, potom na Okolo Polska i na Vueltu, ale ani na jeden ze závodů nakonec nejel.

Zasedáním v sídle ČOV ale celý proces určitě neskončí. Podle výsledku verdiktu, který výbor oznámí do jedenácti dnů, se proti němu buď odvolá český cyklista, nebo Mezinárodní cyklistická unie.

„Teď budu doufat, že dostaneme pozitivní zprávu z Českého olympijského výboru, a následně se uvidí,“ nepředbíhá Kreuziger.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme