Mezi Mšenem a Mělníkem budou vlaky dočasně nahrazeny autobusy. Trať je v havarijnímu stavu

V neděli večer dočasně přestanou jezdit vlaky na železniční trati z Mělníka do Mšena. Poslední vlak vyjede sedm minut před nedělní dvacátou hodinou. Pak se trať až do odvolání uzavře. Může za to její špatný stav, který se dá na některých úsecích označit za havarijní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlakové koleje

Vlakové koleje | Foto: Jana Šustová | Zdroj: Český rozhlas

Kvůli špatnému stavu trati musel jeji provozovatel, Správa železniční dopravní cesty, nejdříve omezit maximální povolenou rychlost na 20 kilometrů v hodině. Vlaky tak nabíraly zpoždění.

V polovině září už musela být snížena rychlost až na 10 kilometrů v hodině. Na to České dráhy nepřistoupily. Vlakovou dopravu proto dočasně zrušily a mezi městy budou jezdit pouze autobusy.

Správa železniční dopravní cesty zatím nedokáže odhadnout, kdy se trať dočká opravy. Bude jednat s městem i s krajem dál o tom, jak si dopravu mezi těmito dvěma městy do budoucna představují. I podle toho pak určí termín opravy.

Mšeno by si ale přálo, aby vlaky vyjely co nejdřív, nejpozději příští rok na jaře. Lidé je totiž hodně využívají. Po trati sice jezdí jen malá lokálka, ale pro cestu do práce to místním vyhovuje. A spoje jsou vytížené i v turistické sezoně.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme