Na MS skončila Mazurová v malorážce šestá, ale zajistila Češkám místo na OH v Riu

Českým reprezentantkám Adéle Sýkorové a Nikole Mazurové se ve finále světového šampionátu v malorážce na 3x20 ran sice příliš nedařilo, ale věkem juniorka Mazurová šestou příčkou zajistila na základě redukovaného pořadí českým střelkyním účastnické místo pro olympijské hry v Rio de Janeiru 2016.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adéla Sýkorová

Adéla Sýkorová | Foto: Pavel Bouda

Po nadějné kvalifikaci, kde Sýkorová obsadila s nástřelem 588 bodů druhé místo, Mazurová vyrovnala juniorský světový rekord a byla hned za ní třetí, nevyužily v Granadě české střelkyně ve finále malorážky početní převahu.

Bronzová olympijská medailistka z Londýna z této disciplíny pokazila hned první položku vkleče.

Vleže se sice ještě dokázala sedmadvacetiletá rodačka ze Zlína zlepšit, ovšem nepřesné rány v poslední části vstoje znamenaly, že vypadla v následném úvodním kole eliminace a obsadila poslední osmou příčku.

Nikola Mazurová byla v Granadě nejlepší Češkou už ve střelbě ze vzduchovky a ve finále třípolohové střelby to rodačka z Doudleb nad Orlicí potvrdila. Ve druhém vyřazovacím kole ovšem zacílila jen na 9,4 a od dalšího postupu ji dělilo 0,7 bodu.

Ve finále bylo k dispozici pět takzvaných "kvótaplaců" a Mazurová se mezi šťastné držitelky dostala díky tomu, že v pořadí čtvrtá Italka Petra Zublasingová místo pro svoji zemi získala už triumfem ve vzduchové pušce.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme