Požár tkalcovny v Těchoníně zničil stroje, škoda je 60 milionů korun

V Těchoníně na Orlickoústecku hořela odpoledne tkalcovna tamní textilní továrny. Zaměstnanci z haly v pořádku odešli ještě před příjezdem hasičů, jeden se nadýchal kouře. Škoda se předběžně odhaduje na 62 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

paragraf hasiči §§

paragraf hasiči §§ | Foto: Tomáš Adamec

Hlášení o požáru dostali hasiči v 15:20. Na místě zasahovalo osm jednotek.

„Objekt byl celý zakouřený a hasiči museli k odvětrání použít přetlakovou ventilaci. Jedna osoba se nadýchala jedovatých zplodin,“ popsala zásah mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností technická závada na motoru tkacího stroje. V hale je zhruba 80 tkalcovských stavů, osm z nich bylo zcela zničeno. Plameny a kouř poničily také příze tkaniny a elektroinstalaci.

Podle nezávislého starosty Těchonína Daniela Krejsy obyvatele v obci kouř z hořící továrny neohrozil.

„Hala je dál od centra obce a kouř nešel zrovna do centra, takže to neohrozilo místní obyvatele,“ řekl starosta Českému rozhlasu.

Textilní továrna stojí v Těchoníně od roku 1908. V roce 1995 podnik se zastavenou výrobou koupila německá firma Kümpers, která vyrábí technické, bytové a dekorační tkaniny.


Zvětšit mapu

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme