Dva velké požáry na Pardubicku způsobily škodu za víc než 110 milionů

Hasiči vyšetřují dva velké požáry v Pardubickém kraji. Ve Skutči na Chrudimsku v noci shořela strojírenská hala. Škoda se odhaduje na 50 milionů korun. V Těchoníně na Orlickoústecku pak páteční požár zničil vybavení a materiál v tkalcovně za 62 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár tkalcovny v Těchoníně na Pardubicku

Požár tkalcovny v Těchoníně na Pardubicku | Foto: HZS Pardubického kraje

Příčina požáru strojírenské budovy u travnatého letiště ve Skutči na Chrudimsku není dosud známa. Požár poškodil i vedle stojící administrativní budovu. Nikomu se nic nestalo, nicméně požár likvidovalo 11 přivolaných hasičských jednotek.

Nejpravděpodobnějších příčinou požáru v Těchotíně na Orlickoústecku je technická závada na jednom z tkalcovských strojů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hasiči vyšetřují v Pardubickém kraji dva velké požáry. V Těchoníně, kde hořela místní textilka, se byla podívat reportérka Iveta Záleská

Zaměstnanci vypověděli, že začal hořet mazací olej stroje. Požár se snažili uhasit hasicími přístroji, ten se ale rychle šířil. Nikdo nebyl zraněn, čtyři lidé, kteří se nadýchali kouře, jsou podle vedení firmy v pořádku.

Dobrovolní hasiči z Těchonína na místě požáru tkalcovny celou noc hlídali, aby znovu nezačalo hořet. Přesnou příčinu stanoví až vyšetřovatelé, kteří se místo požáru vrátili dnes.

Požár zničil jen malou část z 85 výrobních strojů a firma je pojištěná. Chce tedy provoz co nejdříve obnovit, aby uspokojila své zákazníky.

Hala je nicméně plná sazí a v pondělí půjdou zaměstnanci normálně do práce. Pomohou tak s úklidem, aby se textilka co nejdříve vrátila k běžnému provozu.

Požáry patří vzniklou škodou k letos největším v Česku.

Požár tkalcovny v Těchoníně na Pardubicku | Foto: Iveta Záleská

Marína Dvořáková, Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme