Podnikatel Janoušek by si měl brzy vyslechnout konečný rozsudek za nehodu

Odvolací soud by měl příští týden uzavřít případ dopravní nehody Romana Janouška. Pražský podnikatel před dvěma roky svým autem v opilosti srazil a těžce zranil ženu, z místa nehody pak ujel. V prvním stupni Janoušek dostal tři roky vězení a pětiletý zákaz řízení. K soudům vlivný podnikatel obvykle nechodí, velkou část roku tráví ve své vile v Chorvatsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před vilou Romana Janouška v pražské ulici Na Lysině 3

Před vilou Romana Janouška v pražské ulici Na Lysině 3 | Foto: Filip Jandourek

Trest za nehodu si Janoušek vyslechl v dubnu, podnikatel se ale odvolal. Příští týden se tedy soud bude nehodou zabývat znovu.

Žalobkyně Jana Kadeřábková trvá na tom, že Janouškův čin byl pokusem o vraždu. Bude proto žádat přísnější trest.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podnikatel Janoušek by si měl brzy vyslechnout konečný rozsudek za nehodu. Případ shrnuje redaktorka Petra benešová

„Já se neztotožňuji s právní kvalifikací skutku, to znamená toho jednání obžalovaného po dopravní nehodě. V souvislosti s tím i považují za velmi mírný uložený nepodmíněný trest odnětí svobody,“ řekla Kadeřábková.

Čekání na rozsudek strávil Janoušek většinou u moře v chorvatském Zdaru. Ve čtvrti Diklo má rozhlehlou vilu. Nedávno koupil starý dům v jejím sousedství, nechal ho strhnout a teď je tam jen stavební parcela obehnaná plotem.

Místní spekulují, že si tam bohatý Čech postaví zámek nebo hotel. Co tam bude, ale nikdo netuší. Neví to ani starosta Dikla Božidar Grančarič.

„Nevím, opravdu nevím. Slyšel jsem, že nějaký objekt. Ale to je soukromý pozemek a nespadá to do mé kompetence,“ uvedl.

Policie v srpnu prohledala Janouškovu vilu

Janoušek Zadar nedávno opustil. Jeho klid u Jadranu na konci srpna narušila policie. Kvůli jiné kauze mu prohledala vilu a jachtu. Místní o Janouškových problémech v Česku vědí, píše o nich i místní tisk. Podle Grančariče je ale nikdo neřeší.

„Já bych nehodnotil, kdo je kontroverzní a kdo ne. My jsme se jen náhodně potkali. Ale co mi říkali jeho sousedi, tak ti ho vidí úplně pozitivně. Chválí ho jako super člověka, jako dobrého člověka,“ tvrdí starosta.

Proč chorvatští policisté Janouškovu vilu u Zadaru prohledávali a jaké dokumenty si odnesli, zatím nechce nikdo říct. Vrchní státní zástupci z Olomouce jen potvrdili, že to byli právě oni, kdo policisty do Janouškova letního sídla poslali.

Petra Benešová, Antonín Viktora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme