Ve Velvarech je uzavřen jediný most, který spojuje dvě hlavní části města

Velvary jsou v těchto dnech doslova rozpůlené na dvě části. Kraj totiž už před několika týdny uzavřel jediný most, který město spojuje. Byl v havarijním stavu. Hned ale slíbil, že zkraje září postaví most provizorní. Obyvatelé Velvar na něj však stále čekají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Objížďka

Objížďka

Do výběrového řízení na stavbu provizorního mostu se totiž nikdo nepřihlásil, proto musel kraj vyhlásit soutěž znovu. Provizorní přemostění se tak muselo odložit a lidé pořád musí město objíždět.

To je pro obyvatele Velvar velký problém. Na jedné straně města je centrum, autobusová zastávka, základní škola, na druhé straně je třeba mateřská škola nebo rodinné domky. Lidé sice můžou používat lávku pro pěší, která je u školky, dost často ale překračují zákaz a stále chodí po už uzavřeném mostě.

Oficiálně vyznačená objížďka pro automobily měří devět kilometrů. Znalci poměrů ale jezdí přes obec Nabdín, a objížďku si tak můžou zkrátit. Musejí si ale dávat pozor na úzké ulice. Vejdou se tam jen osobní auta. Nákladní auta musejí jezdit objížďkou dlouhou třicet kilometrů. Naštěstí takových není moc, řidiči spíš Velvary projíždějí. Je tak dobré se městu vyhnout.

Úřad naštěstí při druhém výběrovém řízení stavební firmu vybral, takže provizorní most by dělníci mohli začít stavět během dvou týdnů. I tak ale bude stát nejdřív v půlce října. Kdy však bude zprovozněn původní most se neví. Krajská správa a údržba silnic teprve zpracovává projekt, pak budou muset technici získat stavební povolení, a s opravou se začne nejdříve za rok.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme