Vaidišové se návrat na kurty vydařil, porazila Karatančevovou

Tenistka Nicole Vaidišová vyhrála svůj první zápas při návratu na kurty po více než čtyřech letech. Bývalá světová sedmička na turnaji ITF v americkém Albuquerque porazila v 1. kole Sesil Karatančevovou z Kazachstánu 6:3 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová se chce vrátit na tenisové kurty

Nicole Vaidišová se chce vrátit na tenisové kurty | Foto: Wikimedia Commons

Pětadvacetiletá Vaidišová startuje v Albuquerque díky divoké kartě a proti čtvrtfinalistce turnaje WTA v Québecu z minulého týdne zpočátku působila nervózně. Po nevynucených chybách si párkrát i bouchla raketou o zem a z úst vypustila jadrný výraz.

S copem, v červeném tričku, černé sukni a s kšiltem na hlavě postupem času ukázala, že tenis nezapomněla. Dobře podávala a opírala se o forhend.

Vaidišová začala zápas na podání a z 0:30 si ziskem čtyř míčů servis udržela. Bylo vidět, že má velká očekávání, a frustrovalo ji, když kazila. Ve třetí hře po dvojchybě přišla o podání, ale pak se uklidnila a od stavu 1:3 získala pět her po sobě.

Ve druhém setu jistě podávala a nedovolila soupeřce ani jeden brejkbol, dobře se pohybovala a většinu míčů získala díky tvrdému forhendu.

Tenistku Nicole Vaidišovou čeká první zápas po návratu k tenisu

Číst článek

První mečbol 195. hráčka světa Karatančevová při svém podání odvrátila a při druhém udělala Vaidišová o hru později dvojchybu. Třetí šanci na ukončení zápasu už využila a neskrývala dojetí.

Zápas Vaidišové, hráčce zvyklé z dřívějška na velké kurty a publikum jako třeba při semifinálových účastech na grandslamových French Open 2006 a Australian Open 2007, se hrál na malém dvorci před pár diváky. Z okolí byl slyšet křik dětí a hráčky si musely samy sbírat míčky, jelikož na menších akcích ITF sběrači nejsou.

Příští soupeřkou Vaidišové, která naposledy vyhrála zápas v 1. kole v Memphisu v únoru 2010 na turnaji okruhu WTA, bude buď třetí nasazená Johanna Kontaová z Británie (118. WTA), nebo Američanka Julia Cohenová (257.)

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme