Jedna z nejvytíženějších poboček ostravského úřadu práce se stěhuje

Nezaměstnané z nejlidnatějších částí Ostravy, a to ze sídlišť v Hrabůvce a Zábřehu, čeká změna. Pobočka úřadu práce, kam dosud chodili, se stěhuje na novou adresu do jiné části města. Důvody jsou ekonomické.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Nájemné, které jsme platili v objektu v ulici Na Obvodu, už překračovalo naše možnosti, proto jsme hledali jiný nájemní objekt,“ vysvětluje Pavel Zdražila z Úřadu práce v Ostravě.

Stěhování probíhá na etapy. Například kanceláře, kde si lidé vyřizují dávky v hmotné nouzi, zavřely právě dnes.

Levnější nájem a vyhovující prostory našli úředníci až o zhruba šest kilometrů dál, v Ostravě-Mariánských Horách. V budově v Hudební ulici bude provoz částečně zahájen už příští týden.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jedna z největších poboček ostravského úřadu práce se kvůli vysokému nájmu stěhuje

Kontaktní pracoviště Ostrava-Jih využívá zhruba 7000 lidí. Někteří z nich mají obavy, že nová budova úřadu bude praskat ve švech: „Bude to tam stísněnější, tady je to větší. A tolik lidí. Určitě to bude velká šílenost.“

Pavel Zdražila z ostravského úřadu práce ale věří, že se podmínky pro žadatele o práci nezmění k horšímu.

„Domnívám se, že námi poskytované služby budou v naprosto stejném standardu. Objekt je samozřejmě bezbariérový, dostanou se tam tedy i lidé se zdravotním postižením, popřípadě maminky s kočárky, protože se tam vyřizují i dávky státní sociální podpory,“ dodává.

Příští týden se na novou adresu přestěhuje zbývající část pobočky, a to oddělení zprostředkování a podpor v nezaměstnanosti.


Zvětšit mapu

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme