Economia se má omluvit Rittigovi za článek 'Razie proti kmotrům'

Vydavatelství Economia se má omluvit Ivu Rittogovi za loňský článek Razie proti kmotrům publikovaný na serveru iHned.cz. Rozhodl o tom Městský soud v Praze s tím, že požadované odškodné 100 tisíc korun mu vydavatelství platit nemusí. Rozsudek není pravomocný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivo Rittig jde k výslechu

Ivo Rittig jde k výslechu | Foto: Filip Jandourek

Článek nazvaný Razie proti kmotrům Rittiga spojoval s majetkem zabaveným v případech kolem Jany Nečasové, dříve Nagyové.

Podle soudu text neoprávněně zasáhl do lobbistovy občanské cti.

Economia argumentuje mimo jiné tím, že autor článku postupoval podle zásad novinářské profese a informace si ověřil z několika zdrojů. Jeho hlavním pramenem prý bylo usnesení, jímž soud nařídil domovní prohlídky.

Skutečnost, že podle pozdějších zjištění neměl Rittig se zabavenými penězi a zlatem nic společného, tak podle vydavatelství v tomto sporu nehraje roli.

V kauzách kolem současné Nečasovy manželky Nagyové čelí Rittig obvinění kvůli údajnému vyzrazování utajovaných zpráv z Bezpečnostní informační služby.

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme