Rekonstrukce silnice v Lišově začne nejspíš až na přelomu září a října

Na podzim čekají na motoristy v Lišově dopravní komplikace. Ředitelství silnic a dálnic tam chce za 16 milionů korun rekonstruovat hlavní silnici, po které denně projedou tisíce aut z Českých Budějovic směrem na Jindřichův Hradec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce na silnici, stavebnictví (ilustrační foto)

Práce na silnici, stavebnictví (ilustrační foto) | Foto: Jiří Fremuth | Zdroj: Český rozhlas

Oprava měla začít koncem června, kvůli průtahům výběrového řízení se ale oddaluje pravděpodobně až na přelom září a října. Podmínkou je, že se proti výsledku tendru neodvolají firmy, které v něm nebyly úspěšné.

„Bude zde probíhat výměna koberce, budou se zvedat kanalizační poklopy. Oprava by měla trvat zhruba měsíc, bude probíhat po půlkách a bude řízena semafory,“ přiblížila cíle rekonstrukce Nina Ledvinová z Ředitelství silnic a dálnic.

Stavaři tedy uzavřou vždy jednu polovinu silnice, zatímco po druhé se bude kyvadlově jezdit. „Tady samozřejmě chybí jakákoliv objízdná trasa. To znamená, že není možné, aby nám nákladní doprava objížděla po vedlejších, paralelních ulicích města, takže ta oprava bude probíhat vždycky jenom po pruhu, v jednom jízdním směru. Kolony se potom budou průběžně pouštět,“ vysvětluje starosta Jiří Švec (SNK Lišovsko).

Stavební firma předpokládá, že zakázku stihne dokončit do konce letošního roku. Rekonstrukce podle starosty zásadním způsobem ovlivní život v celém Lišově:

„Pro nás jako občany města i pro řidiče, kteří městem projíždějí, je velice nepříjemné, že se to tu neustále odkládá. Vypadá to tak, že to skutečně vypukne. Bohužel se to posouvá už asi potřetí, tak ta akce vypukne na přelomu září a října.“


Zvětšit mapu

Jan Kopřiva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme