Zažít město jinak můžete v sobotu už podeváté

18. září 2014

Pěstujeme dobré sousedské vztahy – to je motto letošního ročníku akce Zažít město jinak. Ulice v Praze, Ostravě, Hradci Králové a Jablonci nad Nisou ožijí v sobotu 20. září kulturním a společenským děním. Městský prostor budou místo aut a spěchajících lidí zaplňovat koncerty, výstavy, workshopy, stánky s jídlem, bazary nebo třeba promítání filmů.

Historie projektu Zažít město jinak začala v roce 2006, kdy bylo Smetanovo nábřeží na jeden den uzavřeno pro auta. Postupem času se nápad rozvinul v největší komunitní akci u nás a z Prahy se přesunul i do dalších českých měst. V Praze se tradičně nejvíc lidí chystá do ulic Americká nebo Krymská.

Jeden z organizátorů Jan Šindelář z iniciativy Auto*Mat v rozhovoru prozradil některá méně známá místa, na která podle něj stojí za to vyrazit: „Mně osobně dělá radost to, co se děje v Praze 4. Zájem místních o akci Zažít město jinak tady rok od roku narůstá, proto bych lidi rád pozval na náměstí Bratří Synků nebo do Podolské ulice, kde bude například možnost hrát basketbal a budou tam probíhat různé komentované procházky po okolí.“

Dalším hostem byla Iva Pohanková, která přidala tip na jedno netradiční dopravní spojení, které budete moci v sobotu výjimečně využít: „Od tržnice v Holešovicích bude odjíždět přívoz, který bude stavět na ostrově Štvanice, na druhé straně Vltavy bude zastávka u kulturního centra Přístav 186 00.“
Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.