Euro 2020 zná své pořadatele. Finále se bude hrát v Londýně

Fotbalové mistrovství Evropy v roce 2020 budou pořádat Baku, Mnichov, Řím, Petrohrad, Kodaň, Dublin, Budapešť, Brusel, Amsterdam, Bukurešť, Bilbao, Glasgow a Londýn, ve kterém se odehraje finále turnaje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident UEFA Michel Platini ukazuje jméno Dublinu, jednoho z pořadatelů z mistrovství Evropy 2020

Prezident UEFA Michel Platini ukazuje jméno Dublinu, jednoho z pořadatelů z mistrovství Evropy 2020 | Zdroj: Reuters

UEFA o pořádání evropského mistrovství rozhodovala mezi 19 kandidáty. Do výběru se nakonec nedostaly Minsk, Sofie, Jeruzelém, Skopje, Stockholm a Cardiff.

Turnaj vyvrcholí v Londýně. Na stadion Wembley zavítají finalisté a taky semifinalisté šampionátu.

Čtvrtfinále se odehrají v Baku, Řimě, Petrohradu a Mnichově, který soupeřil s Londýnem o závěrečné zápasy mistrovství. Zbylé státy budou hostit osmifinálové duely, ve všech městech až na Londýn se navíc budou hrát také tři duely základních skupin.

Zájem o premiérový formát evropského šampionátu měla i Fotbalová asociace ČR. S vedením Prahy se ale nedohodla na garanční smlouvě a do 25. dubna nestihla zajistit potřebné podklady pro kandidaturu.

Fotbalové mistrovství Evropy 2020 - třináct spolupořadatelských měst | Zdroj: ČTK

Na stadiónu ve Wembley se odehrají olympijské fotbalové zápasy | Foto: licence Creative Commons Atribution-NonCommecial-NoDerivs 2.0 Generic, Wonker

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme