Danu Zátopkovou těší, že vzpomínka na Emila pokračuje v lidovém tónu

Vzpomínková akce na nejlepšího běžce naší historie, Běh rodným krajem Emila Zátopka, začíná v Kopřivnici vždy nejbližší sobotu k datu 19. září. V tento den měl totiž Emil Zátopek i jeho žena Dana narozeniny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dana Zátopková

Dana Zátopková | Foto: Filip Jandourek

„Říkali jsme si, že by bylo dobré takto oslavit narozeniny, které jsme měli ve stejný den,“ vzpomíná Dana Zátopková, která v tomto týdnu oslavila úctyhodné dvaadevadesáté narozeniny.

Běh rodným krajem Emila Zátopka se koná už podvanácté. A jen tři závodníci ze zhruba dvou stovek absolvovali všechny ročníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Kopřivnici proběhl 12. ročník vzpomínkové akce na nejlepšího běžce naší historie Emila Zátopka

„Je to velmi pěkná trať, kterou jsem předtím běhal prakticky denně v rámci tréninku. Běhání se věnuji od patnácti let,“ říká Zdeněk Zeman.

„Zkusil jsem nultý ročník a teď se z toho stala tradice. Prakticky dvacet let běhám šestkrát týdně, takže mi trať, která je o trochu delší než půlmaratón, nedělá takové potíže,“ přiznal Miroslav Robel.

„Líbí se mi, že se k tomu přidají nějaké sportovní akce, třeba pro děti. Přáli jsme si, aby to zůstalo v lidovém tónu a to se povedlo,“ libuje si Dana Zátopková.

Samotnému Běhu rodným krajem Emila Zátopka totiž ještě předcházel tzv. Lidový Běh. Tedy akce, ve které závodily proti sobě děti.

„Byla jsem skoro poslední,“ usmívala se v cíli Karolína Matysková. „Emil Zátopek byl světový běžec, vyhrál pět zlatých medailí,“ doplnil desetiletý Mikoláš Soukal.

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme