Záchranné práce po sesuvech půdy na Břeclavsku zatím stály tři miliony korun

Záchranné práce po sesuvech půdy na Břeclavsku zatím stály tři miliony korun. Při návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky a ministra vnitra Milana Chovance v postižených obcích to dnes řekl jejich stranický kolega, jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sesuv půdy v Dolních Věstonicích

Sesuv půdy v Dolních Věstonicích | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Částka podle něj není konečná, protože například v Bulharech a Dolních Věstonicích bude sanace pokračovat ještě několik týdnů.

„Aktuální číslo ke včerejšku zhruba tři miliony korun za všechny typy prací. Budu velmi rád, když vláda vyhoví žádosti a uvolní peníze třeba na pohonné hmoty po hasičský záchranný sbor, určitě nechceme, aby to muselo jít z jejich provozního rozpočtu,“ poznamenal Hašek.

V případě Bulhar bude Bohuslav Sobotka jednat o tom, aby se sanace nestabilního břehu Dyje zaplatila z evropských peněz.

„Obec v minulých letech připravila projekt financovaný z evropských prostředků, který by tady měl řešit stabilizaci břehu Dyje, a bylo by dobře, kdyby se podařilo ten projekt upravit tak, aby část sanačních prací nebo celé sanační práce mohly být pokryty i z evropských prostředků a ušetřili jsme státu finanční zdroje,“ řekl premiér.

Masy zeminy se daly do pohybu po vydatných deštích o minulém víkendu, a to na třech místech - v Dolních Věstonicích, Strachotíně a Bulharech.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme