Mezi teroristy z Beslanu byl důstojník ingušského ministerstva

Ruská média přinesla novinky z vyšetřování teroristického činu v Beslanu. Na přepadení školy se totiž podílel také vysoce postavený důstojník ministerstva vnitra Ingušské republiky Bašir Plijev. Ten byl na federálním seznamu hledaných osob od června, kdy byl podezřelý ze spolupráce s teroristy, kteří postříleli v ingušské Nazrani během jednoho dne na 80 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

trosky školy v Beslanu

trosky školy v Beslanu | Zdroj: ČTK

Bašir Plijev měl přístup k tajným informacím policie a naverboval ho jeden ze spolupracovníků Šamila Basajeva. Vyšetřovatelé ho našli až nyní mezi zastřelenými teroristy z beslanské školy.

Podle nových informací parlamentní vyšetřovací komise pro Beslan nebylo teroristů 32, jak se doposud tvrdilo, ale více. Poprvé se tedy ukázalo, že ne všichni byly zabiti a několika se podařilo uprchnout.

Tuto informaci potvrzují také samotní rukojmí z beslanské školy číslo jedna. "Nemohla jsem je přesně spočítat, když začali střílet, ale měli na mušce celou školu a rozhodně jich bylo víc než 32, jak nám tvrdili. To byla lež," řekla Českému rozhlasu jedna z rukojmích v Beslanu.

Petr Vavrouška, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme