U zříceniny hradu Michalovická putna v Mladé Boleslavi vznikne amfiteátr a nové parkoviště

Poblíž zříceniny hradu Michalovická putna na okraji Mladé Boleslavi vznikne ještě letos přírodní amfiteátr, kam budou moci lidé chodit na koncerty, divadelní představení i další akce. Přibude také sto parkovacích míst, kde budou návštěvníci oblíbeného hradu parkovat tak, aniž by blokovali úzké uličky v Podlázkách přímo pod památkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zřícenina Dražice v říjnu 2008

Zřícenina Dražice v říjnu 2008 | Foto: Adriana Krobová

Na přípravě amfiteátru zatím pracují projektanti. Mělo by jít o jednoduchou stavbu, jejíž součástí bude pódium, hlediště se zhruba 150 místy a volný prostor pro dalších zhruba 150 diváků a stánky s občerstvením.

Amfiteátr by měl sloužit především pro pořádání víkendových akcí v odpoledních hodinách. Pod širým nebem by se tam pak mohla konat například představení městského divadla nebo nedělní pořady pro rodiny s dětmi.

Michalovická putna je známá svou šikmou věží, jejíž náklon překonává i mnohem slavnější věž v italské Pise. Podle pověstí sklon věže zavinila skupina alchymistů ze dvora Rudolfa II., když se zde snažila objevit poklad.

Ten se podařilo na počátku minulého století opravdu nalézt, ovšem jak už se dnes ví, za náklon věže mohla stavba nedaleké železnice.

Kateřina Havránková, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme