Olympijský víceboj ukáže dětem jejich silné stránky, říká k projektu Martin Doktor

Více než 91 tisíc žáků základních škol se loni zapojilo pod záštitou Českého olympijského výboru do prvního ročníku Olympijského víceboje. Ten má vést děti ke sportu a zdravému životnímu stylu. Dnes začínající ročník druhý má přinést celou řadu vylepšení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Doktor

Martin Doktor | Foto: Jana Chládková | Zdroj: Český rozhlas

Cílem projektu je zapojit co nejvíce žáků do osmi disciplín a zároveň je motivovat k tomu, aby sportovali ve volném čase. „Budeme děti přesvědčovat o tom, že je sport prospěšný pro život a budeme se snažit zapojit do tohoto projektu co nejvíce žáků základních škol,“ říká sportovní ředitel Českého olympijského výboru a dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice Martin Doktor.

Přehrát

00:00 / 00:00

sportovní ředitel Českého olympijského výboru Martin Doktor mluvil ve vysílání Radiožurnálu o novém ročníku Olympijského víceboje

„Projekt bude probíhat po celý školní rok a těch 8 disciplín má otestovat jejich fyzické schopnosti a důležité je, že poté mladí sportovci dostanou sportovní vysvědčení, které jim ukáže jejich silné stránky. Bude tam i doporučení pro rodiče, do jakých klubů se mají s dětmi vydat ve svém okolí.“

Společně s Martinem Doktorem přesvědčuje žáky i krasobruslař Tomáš Verner nebo moderní pětibojař David Svoboda.

„Děti se měří v klasických disciplínách - skok daleký z místa, trojskok, sed-lehy, hod míčem a další,“ popisuje Martin Doktor.

Tomáš Verner a David Svoboda zahájili Olympijský víceboj v Lounech

Číst článek

Kromě Olympijského víceboje se mohou žáci zapojit také do projektu Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů. „To je projekt Roberta Změlíka – OVOV bude součástí Olympijského víceboje, bude to taková nadstavba pro nadanější žáky. Olympijský víceboj není soutěž na výkony, ale spíš je to snaha o to, zapojit co nejvíc dětí, aby začaly sportovat. Máme zkušenosti z pilotního ročníku, že se dokonce hlásily i děti, které byly osvobozeny od tělocviku,“ pokračuje Martin Doktor.

„Registrace začala v 9 hodin na ceskosportuje.cz. Prvních 500 škol bude oceněno sportovním setem a projekt bude pokračovat celý rok a dvakrát v roce děti dostanou to vysvědčení, které je v podstatě na tom to nejlepší,“ dodává Martin Doktor.

Jiří Chum, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme